Bagger-Sørensen Fondens Påskønnelsespris 2022

Silke Ena Svare

Kun 22 år - et forbillede og en rollemodel ud over det sædvanlige
 
Silke Ena Svare, for-person for Autisme Ungdom, blev tildelt Bagger-Sørensen Fondens Påskønnelsespris på 50.000 kr.

Silke tildeles påskønnelsesprisen for hendes ekstraordinære og usædvanlige store indsats i Autisme Ungdom. Hun er et forbillede og en rollemodel.

Silke besluttede sig for, at Danmark skulle være et bedre sted for autister. Hun har stået i spidsen for unge autister mellem 13-30 år siden 2019, hvor hun har knoklet for at skabe en forening med hjerterum og fællesskab for en stor gruppe af unge mennesker, der har savnet et inkluderende fællesskab. Det har f.eks. været brætspilsaftner, samtalecaféer om det der er svært, tur til zoologisk have, online-spil aftener mv. Foreningen har kun eksisteret siden slutningen af 2019, men har allerede 8 lokale afdelinger fordelt over hele landet og mere end 400 medlemmer. 

Men Silke har gjort mere end det. 
Silke har talt de unge autisters sag med udgangspunkt i hendes egen hverdag og har været en af de mest markante stemmer indenfor unge autister f.eks. på Christiansborg, til kommunalvalget, til Folkemødet, til konferencer, i pressen og som paneldeltager i Autoradio, en podcast af autister for autister.